Nails & Beauty by Tinneke logo

Always Make Time for

More Beauty in Your Life

Wat is microblading?

Microblading is semipermanente make-up. Door middel van microblading kunnen we de perfecte, natuurlijke wenkbrauw creëren.

Tijdens de behandeling worden fijne haartjes met de haargroeirichting mee in de huid gekrast tussen de eerste en tweede huidlaag. De krasjes in de huid worden vervolgens opgevuld met kleurpigment. De juiste kleur van het pigment wordt afgestemd op jouw natuurlijke wenkbrauwharen, zodat je het meest natuurlijke resultaat krijgt.

De pigmenten die gebruikt worden, zijn EU-gecertificeerd, dermatologisch getest, op basis van natuurlijke ingrediënten en ijzeroxidenvrij, waardoor ze niet kunnen verkleuren.

Microblading

Hoelang blijft het?

Het resultaat blijft tussen de 1 tot 3 jaar.

De houdbaarheid van het pigment hangt af van je huidtype en levenswijze (veel zonnen, cosmetische behandelingen, te lage SPF gebruiken, slechte nazorg,... hebben een nadelig effect).

Tussen de 6 en 8 weken na de eerste behandeling dien je een touch-up te laten doen. Hierbij worden eventuele gedeeltes bijgewerkt waar de eerste behandeling niet helemaal gepakt heeft.

Een jaarlijkse touch-up behandeling wordt aanbevolen om het mooiste resultaat te behouden.

Nails&Beauty by Tinneke - Microblading
Nails&Beauty by Tinneke - Microblading

De behandeling

De hele behandeling wordt vooraf met de klant besproken.

Na het maken van de afspraak wordt er voor de behandeling een voorzorg- en risicoformulier aan de klant bezorgd. Deze dient op voorhand gelezen te worden en vragen of problemen (bv: huidaandoeningen, gebruik van bepaalde medicatie) dienen gemeld te worden.

Voor de behandeling van start gaat in het salon wordt er een toestemmingsformulier ingevuld en ondertekend door de klant.

Daarna bepaal ik samen met de klant de juiste pigmentkleur en de gewenste wenkbrauwvorm. Ook worden de eigen wenkbrauwharen bijgeknipt en gewaxt.

Is de behandeling pijnlijk?

Daarover zijn de meningen sterk verdeeld. Sommigen vergelijken het met het gevoel van epileren, anderen vinden het iets pijnlijker. Om zeker te zijn, kan je altijd 30 minuten voor aanvang van de behandeling een ruime laag Emlazalf aanbrengen op de wenkbrauwen. Dit is een huidverdovende zalf die je op voorschrift van je arts kan verkrijgen.

De nazorg

Na de behandeling ontvangt de klant een nazorgformulier dat samen wordt overlopen.

De klant krijgt een potje met nazorgcrème mee. Dit is het enige product dat tijdens de nazorg gebruikt mag worden.

Nails&Beauty by Tinneke - Emla zalf

Veel gestelde vragen

Is microblading geschikt voor iedereen?

Nee, helaas niet. Er zijn ziekten of aandoeningen waarbij het een minder goed idee is!

Nails&Beauty by Tinneke - Microblading

Dit geldt o.a. voor: hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals: eczeem, psoriasis, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten, hart- en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals antistollingsmiddelen of bloedverdunners kan er geen behandeling plaatsvinden. Neem bij twijfel vooraf contact op met je huisarts.

Ook bij iemand met een zeer vette huid wordt microblading afgeraden, omdat het pigment dan niet in de huid blijft zitten.

Kan ik op vakantie vertrekken na de behandeling ?

Het is niet slim om vlak voor je zonvakantie microblading te laten doen, dit omdat de eerste 7 dagen na de behandeling je wenkbrauwen niet in contact mogen komen met zon en chloorwater.

Na de behandeling wordt aangeraden om niet in contact te komen met direct zonlicht. Ga je bv. iets op een terras drinken, wordt er aangeraden een hoed/cap/zonnebril te dragen zodat de wenkbrauwen niet in direct zonlicht komen. Indien je deze voorgeschreven bescherming niet op correcte wijze opvolgt, zal je veel minder lang plezier hebben van je gepigmenteerde wenkbrauwen.

Maak je afspraak!

Contact

Biekes Haarmode bvba

BTW-nummer: BE 0437.627.277

Openingsuren

Maandag:

13u00 – 17u00

Dinsdag:

13u00 – 18u00

Woensdag:

10u00 – 17u00

Donderdag:

13u00 – 18u00

Vrijdag:

13u00 – 18u00

Zaterdag (1 op 2):

10u00 – 16u00

Enkel op afspraak

 

SMS / WhatsApp: