Nails & Beauty by Tinneke logo

Always Make Time for

More Beauty in Your Life

Wat zijn powderbrows ?

Bij powderbrows worden de wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment. Powderbrows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make-up (PMU) voor wenkbrauwen. Maar de naam zegt het al: ‘powder’. Met deze techniek van permanente make-up wordt met een PMU apparaat op een heel subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi-permanent. Dat houdt in dat je na ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een touch-up moet geven om langer te genieten van de perfecte wenkbrauwen.

Powderbrows

Hoelang blijft het ?

De houdbaarheid van het pigment hangt af van je huidtype en levenswijze (veel zonnen, cosmetische behandelingen, te lage SPF gebruiken, slechte nazorg).

Het resultaat blijft tussen de 1,5 tot 2 jaar.

Tussen de 6 en 8 weken na de eerste behandeling dien je een touch-up te laten doen. Hierbij worden eventuele minder goed gepakte gedeeltes bijgewerkt.

Een jaarlijkse touch-up behandeling wordt aanbevolen om het mooiste resultaat en de kleur te behouden.

Nails&Beauty by Tinneke - Powderbrows
Nails&Beauty by Tinneke - Powderbrows

De behandeling

De hele behandeling wordt vooraf met de klant besproken.

Na het maken van de afspraak wordt er voor de behandeling een voorzorg- en risicoformulier aan de klant bezorgt. Dit dient op voorhand gelezen te worden en vragen of problemen (bv: huidaandoeningen, gebruik van bepaalde medicatie) moeten gemeld te worden.

Voor de behandeling van start gaat in het salon wordt er een toestemmingsformulier ingevuld en ondertekend door de klant.

Daarna bepaal ik samen met de klant:

 • De juiste pigment kleur
 • De gewenste wenkbrauwvorm

En worden de eigen wenkbrauwharen bijgeknipt en gewaxt.

Is de behandeling pijnlijk?

Daarover zijn de meningen sterk verdeeld. Sommigen vergelijken het met het gevoel van epileren, anderen vinden het iets pijnlijker. Om zeker te zijn, kan je altijd 30 minuten voor aanvang van de behandeling een ruime laag Emlazalf aanbrengen op de wenkbrauwen. Dit is een huidverdovende zalf die je op voorschrift van je arts kan verkrijgen.

De nazorg

Na de behandeling ontvangt de klant een nazorgformulier dat samen wordt overlopen.

De klant krijgt een potje met nazorgcrème mee. Dit is het enige product dat tijdens de nazorg gebruikt mag worden.

Nails&Beauty by Tinneke - Emla zalf

Veel gestelde vragen

Zijn powderbrows geschikt voor iedereen ?

Nee, helaas niet. Er zijn ziekten of aandoeningen waarbij het een minder goed idee is!

Dit geldt o.a. voor: hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals eczeem, psoriasis, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten, hart- en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals antistollingsmiddelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden. Bij twijfel neem vooraf contact op met de huisarts.

Kan powderbrows toegepast worden over PMU als cover -up?

Dit is zeker mogelijk, afhankelijk van hoe hard het pigment nog aanwezig is. Je kan mij best een foto sturen zodat ik een beeld heb van de oude PMU.

Kan ik op vakantie vertrekken na de behandeling ?

Het is niet slim om vlak voor je zonvakantie powderbrows te laten zetten. Dit omdat de eerste 2 weken na de behandeling je wenkbrauwen niet in contact mogen komen met zon en chloorwater. Na de behandeling wordt aangeraden om niet in contact te komen met direct zonlicht. Ga je bv. iets op een terras drinken wordt er aangeraden een hoed/cape/zonnebril te dragen zodat de wenkbrauwen niet in direct zonlicht komen. Indien je deze voorgeschreven bescherming niet op correcte wijze nakomt, zal je een stuk minder lang plezier hebben van de gepigmenteerde wenkbrauwen dan iemand die de nazorg wel goed opvolgt.

Waar hou ik rekening mee voor en na de behandeling?

Voor de behandeling:

 • Geen bloedverdunners innemen
 • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen
 • Twee weken vooraf niet zonnen of zonnebanken

Tot drie dagen na de behandeling:

 • Geen watercontact
 • Niet aanraken
 • Niet sporten
 • Geen makeup of crème op de wenkbrauwen, rondom mag wel

Na de behandeling:

 • Twee weken niet zonnen of zonnebanken, na twee weken steeds beschermen met SPF 50
 • Twee weken de wenkbrauwen niet verven
 • Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren
 • Eén week niet zwemmen en geen sauna
Zijn de wenkbrauwen donker na de behandeling?

Meteen na de behandelingen zullen de wenkbrauwen rood, donker en een beetje gezwollen zijn. Op dag 2 zijn de wenkbrauwen het donkerste. Schrik dus niet, dit is normaal. Na 3-7 dagen zal je korstjes verliezen. Nadat de korstjes zijn afgevallen, zal je de indruk hebben dat er veel pigment verloren is gegaan. Op sommige plaatsen kan het zelfs zijn dat er geen pigment in de huid gebleven is. Daarom doen we steeds een touch up na 6-8 weken. Zo weet ik zeker dat het pigment overal mooi in de wenkbrauw zit. Zo’n 28 tot 40 dagen na de touch up zijn de wenkbrauwen volledig genezen en zie je het eindresultaat.

Maak je afspraak!

Contact

Biekes Haarmode bvba

BTW-nummer: BE 0437.627.277

Openingsuren

Maandag:

13u00 – 17u00

Dinsdag:

13u00 – 18u00

Woensdag:

10u00 – 17u00

Donderdag:

13u00 – 18u00

Vrijdag:

13u00 – 18u00

Zaterdag (1 op 2):

10u00 – 16u00

Enkel op afspraak

 

SMS / WhatsApp: